Ook onze groep heeft last van de afspraken rond Corona. Maar we maken er toch het beste van wat mogelijk en vooral toegestaan is. 

De bevers en de welpen mogen draaien volgens de thans geldende regels en doen dat dan ook in aangepaste vorm, dus zoveel mogelijk buiten!

Voor de scouts gelden iets scherpere regels en ook daaraan wordt door de leiding en de jeugdleden netjes voldaan waardoor ook hun opkomsten door mogen gaan. 

voor de oudere speltakken gelden helaas te strenge regels om  live bijeenkomsten te houden. Die zien elkaar alleen online. Maar we blijven positief en hopen spoedig weer elkaar in levende lijve te mogen aanschouwen om samen gezellige avonden te organiseren. 

BLIJF GEZOND! En positief denken helpt daaraan mee.

 

 

 

JAZEKER: 

de afgelopen maand hebben we op deze site 101 keer een bezoekje gehad, waarbij totaal 327 pagina's zijn bekeken, dus gemiddeld iets meer dan drie pagina's per inlogger. En dan was de gemiddelde (be)kijktijd daarvoor iets meer dan 2 minuten per bezoekje. Leuke hè, dus jij bent niet de enige die op de website van Scouting Lucas kijkt. 

 

 
 

In de afgelopen zomervakantie is er door een groepje actieve vrijwilligers een dag hard gewerkt om de blokhut weer mooi schoon te maken en deels te schilderen aan de binnenkant om zo weer klaar te zijn voor een actief seizoen SCOUTING LUCAS. We gaan nog vóór de start van seizoen 2020-2021 alle muren weer voorzien van foto's en (kamp)herinneringen zodat de nieuwe en en wat oudere jeugdleden weer op een prettige en vertrouwde manier gebruik kunnen maken van onze zaal. De leidingskamer was vorig jaar al helemaal gesaust en geschilderd, dus die hoefde dit jaar niet.

Op zondag 6 september is er weer onze jaarlijkse opening van het Scouting Lucas Seizoen, 2020-2021 deze keer. Op 6 september komt de zon op om 7 uur precies en gaat pas onder om 14 minuten over acht, we hebben dus ruim 13 uur licht! En tijdens deze speciale zondag worden er weer spellen georganiseerd en we laten jeugdleden overvliegen van de ene naar de andere speltak, met een verrassende overvliegact. Benieuwd, noteer de datum in je agenda en kom naar deze scoutingzondag.

 

 
Beste ouders/verzorgers,
 
De afgelopen jaren hebben wij onze Scouting Aanhanger kunnen stallen bij onze overburen (KW1-college). Dat was voor ons ideaal. De aanhangwagen stond op een afgesloten terrein, goed op slot, maar toch vrijwel direct bereikbaar. 
 
Helaas heeft het KW1-college afgelopen maandag aangegeven de ruimte voortaan zelf nodig te hebben. Daardoor komt onze stallingsplek na de zomervakantie te vervallen. Wij zijn dan ook dringend op zoek naar een nieuwe plek. Wij vragen hiervoor dan ook uw hulp!
 
Wij zoeken op korte termijn een nieuwe stallingsplaats voor onze aanhangwagen. 
 
Dus:
- Heeft u plek in uw schuur of onder uw carport? 
- Heeft u een bedrijfshal waar de wagen in kan staan? 
- Hebben uw buren, vrienden, ouders, werk, een stallingsplaats? 
 
Wij horen het graag. Als we samen zoeken, dan vinden we vast een goede oplossing. 
 
Als u ons kunt helpen, stuur dan een mail naar info@scoutinglucas.nl.
 
Alvast bedankt
 
Lenard Schoonen
Voorzitter scouting Lucas

Voor onze eigen leden geldt dat de scoutingaanhanger (weer) verhuurd wordt, voor een schappelijke vergoeding bij eigen gebruik en gratis voor de groepsactiviteiten. Als je de aanhanger nodig hebt voor kampementen en dergelijke, meld dat dan tijdig zodat je niet misgrijpt omdat we de aanhanger verhuurd hebben voor dezelfde periode. 

 

klaar voor vertrek!

Zoals een aantal van onze vaste lezers al was opgevallen heeft de website van Scouting Lucas een tijdje geen onderhoud gehad. Dit kwam vooral door de gebrekkige technische kennis van schrijver dezes. Ondanks enkele goedbedoelde oproepen van het bestuur voor een goede websitebouwer/beheerder om zich te melden is het stil gebleven. 

En daarom pakken we de draad weer op en melden dat onze scoutinggroep is te volgen via FACEBOOK, via INSTAGRAM en er is zo nu en dan nieuws te lezen op deze pagina's.