Voor wie: jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar;                                                  Wanneer draaien jullie: op dinsdagavond van 19 tot 20.30 uur; Gaan jullie op kamp: Ja, de eerste week van de zomervakantie gaan wij een hele week op zomerkamp. Daarnaast wordt ergens tijdens het seizoen ook een kampweekend georganiseerd, soms met en soms zonder ouders erbij.

Je mag bij de Welpen beginnen zodra je in groep 4 zit. De meeste Welpen zijn ook al Bever geweest bij Scouting Lucas. Als je op tijd begint mag je 4 jaar bij ons blijven, en na de Welpen kun je weer Scout worden.

In 2008 zijn de Welpen een gemengde groep geworden, dat was het eerste jaar waarin Scouting Lucas meisjes-Welpen kreeg. De Welpen op dinsdag bestonden al heel wat jaren vóórdat Scouting Lucas bestond. Waarschijnlijk is deze groep in 1954 opgericht. Wat wil zeggen dat de dinsdag-Welpengroep in 2014 dus 60 jaar bestond!

Bij de dinsdag-Welpen worden de kinderen iedere week uitgedaagd op allerlei gebieden. De onderdelen waarin verschillende activiteiten worden gedaan zijn:

• Sport en Spel
  • Koken en Stoken
  • Tocht lopen
  • Creatief
  • Pionieren (Super vette constructies bouwen met houten palen en touw)

Samen spelen en daarbij samen werken is een belangrijk onderdeel bij ons. Iedereen is welkom. Laat je uitdagen! Alle Welpen van Scouting Lucas, op dinsdag én op woensdag, spelen in de jungle hetzelfde Welpenspel.

Tot ziens bij de dinsdag-welpen!

Dit geeft een korte indruk van onze speltak. Wil je meer weten, lees dan ons infoboekje.