Verzekeringen voor leden (bevers, welpen, scouts, explorers en pivo’s)

Onderstaande verzekeringen (voor leden) zijn onderdeel van het lidmaatschap van Scouting Nederland.

Die hoef je dus niet zelf af te sluiten en je hoeft er ook niet zelf voor te betalen, want alle leden van Scouting Lucas zijn aangemeld als lid van Scouting Nederland.

Afgesloten zijn:

** Aansprakelijkheidsverzekering – zie informatieblad

Let op !!

Deze aansprakelijkheidsverzekering is “secundair” en dat houdt in, dat je ook zelf een A.V.P. (aansprakelijkheidsverzekering particulieren) moet hebben afgesloten !! Het hebben van een dergelijke verzekering is dan ook voor alle leden een verplichting. Op de AVP-polis van de ouders zijn alle inwonende kinderen en ook voor studie uitwonende kinderen meeverzekerd.

** Ongevallenverzekering – zie informatieblad

Let op !!

Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit. Dit bedrag is niet afhankelijk van eventuele overige dekkingen waarop iemand recht heeft. Indien je op meerdere ongevallenverzekering een beroep kunt doen, betalen die allemaal naast elkaar. Zorg dus dat je je eigen, persoonlijke, ongevallenverzekering(en) handhaaft.

NIET afgesloten is een reis- en bagageverzekering.

Let op !!

Indien je geen gezins/persoonlijke (doorlopende) reis- en bagageverzekering hebt kun je:

** die verzekering afsluiten bij Scouting Nederland. De aanmelding bij Scouting Nederland voor deze verzekering kan alleen door de groep worden gedaan. Daarom moet je tijdig bij het bestuur bekend maken, dat je die verzekering wilt afsluiten.

of

** je sluit die verzekering zelf (individueel) af bij de “Europeesche” ,  bijvoorbeeld bij Vugts Verzekeringen te Vught, tel. 073 – 656 54 54 of via je eigen assurantietussenpersoon.

Voor hulp bij het invullen van de aanvraag- en schadeformulieren bij verlies of schade kun je je wenden tot ons Stampij-lid, Hans Henselmans,

tel. 06 – 180 186 10 -  e-mail hans@scoutinglucas.nl

Downloaden (PDF, 177KB)