Sinds de oprichting van de groep in 1976 heeft Scouting Lucas een eigen groepsblad, het Lucas Kompas (de eerste edities heetten “Hoppie”). Het Lucas Kompas heeft jaren gekend dat het blad elke maand uitkwam. Helaas ook enkele jaren dat het nauwelijks verscheen. Twee keer zijn we in de Top 10 terecht gekomen van de Koning Groepsblad verkiezingen (landelijke wedstrijd voor scouting-groepsbladen).

De laatste tijd kwam het Lucas Kompas drie tot vier keer per jaar uit: aan het begin van de herfst, de winter, lente en zomer. Op de site is sinds begin 2003 het hele Lucas Kompas te lezen of te downloaden. Ook ideaal voor ouders, onze oud-leden en leiding, kunnen ze toch een beetje volgen wat er in de groep gebeurt…

Vanaf februari 2018, hebben we vier eigen pagina's in het SCOUTINGMAGAZINE.

Downloaden (PDF, 7.11MB)

Downloaden (PDF, 266KB)