Voor wie: jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar;                                               Wanneer draaien jullie: op vrijdagavond van 20 tot 22.30 uur, daarna kan je nog gezellig blijven praten tot 24.00 uur;                                Gaan jullie op kamp: Ja, standaard de eerste week van de zomervakantie! Plus daarnaast één of meerdere keren per jaar in de weekenden.

Het kan… bij de Explorers!!!

De speltak voor 15- tot 18-jarigen heet Explorers. “To explore” betekent in het Engels ‘verkennen’ en dat is wat je bij ons mag gaan doen. Grenzen verkennen en ze letterlijk en figuurlijk verleggen, bijna niks is te gek. Maar… je moet het wel zelf regelen.

Explorers hebben geen leiding meer die bepaalt wat er iedere week gebeurt, maar begeleiding. De begeleiding steunt de Explorers bij alles wat ze organiseren en doen tegelijkertijd gewoon mee aan de programma’s.

Explorers regelen het dus zelf! Programma’s, weekenden en kampen, maar ook materiaal, communicatie en drinken.

Maar het hoeft niet alleen. Iedereen helpt elkaar. Zo gaan we voor het programma maken eens in de acht weken bij elkaar zitten. We bedenken een thema waar we de programma’s in gaan gieten en dan kiezen we per persoon een Scouting onderdeel. Dat kan koken en stoken zijn, maar bijvoorbeeld ook sportief, Scouting 2.0 of outdoor. In groepjes maken we dan per onderdeel een programma. En dan hoef je thuis alleen nog maar vragen voor je quiz te bedenken of een recept te zoeken. En twee keer per jaar doen we iets duurs, zoals karten, lasergamen of bowlen.

Op zomerkamp gaan we letterlijk grenzen over. De afgelopen jaren zijn we op een hoop leuke bestemmingen geweest: Duitsland, Engeland, Tsjechië en Oostenrijk. En ook de bestemming bepalen de Explorers zelf. Samen met de begeleiding zoeken ze kampterreinen in het buitenland, regelen ze vervoer en zoeken ze leuke activiteiten uit. Maar een kamp in het buitenland en leuke activiteiten zoals mountainbiken kosten extra geld. Dat extra geld verdienen we bij met acties. Zo gaan we collecteren, flyeren of helpen bij het Bevrijdingsfestival.

De Explorers komen elke vrijdagavond bij elkaar. Om half acht is de deur open en staat er koffie en thee. Om acht uur beginnen we met het programma dat duurt tot ongeveer half elf. Na het programma en het opruimen gaan we altijd nog naar de zolder voor een spelletje weerwolven, wat te drinken en gezellig kletsen en muziek luisteren. Rond middernacht moet iedereen naar huis, maar eerder mag natuurlijk altijd.

De Explorers zijn een geweldig leuke groep waar JIJ bepaalt wat we doen. Het is elke week weer anders, maar altijd leuk! Wil jij ook ‘Fast Food’ eens ‘slow’ zelf bereiden? Wil je mee bungee soccer bouwen en uitvoeren? Of ga je liever op GPS tocht? Of toch een avondje LAN-party? Het kan allemaal bij de Explorers!

De Explorers hebben nog ruimte voor nieuwe leden. Ben je tussen de 15 en 18, kom eens een keertje kijken! Stuur een e-mail naar explorers@scoutinglucas.nl wanneer het handigste moment is om te komen kijken.

Dit geeft een korte indruk van onze speltak. Wil je meer weten, lees dan ons infoboekje.