Voor wie: jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar;                                                Wanneer draaien jullie: op zaterdagochtend van 10 tot 12 uur;             Gaan jullie op kamp: Ja, enkele weken vóór de zomervakantie gaan we een weekend samen ergens in een kampeerboerderij op kamp

Elke week gaan de Bevers op reis. Op zaterdagochtend vertrekken ze met z’n allen naar Hotsjietonia, een dorp met verschillende bewoners. Waar zouden ze deze week heengaan? Misschien gaan ze wel langs bij Stanley Stekker, die ze meeneemt naar het park om een hut te bouwen. Of ze bezoeken Professor Plof, die graag proefjes doet. Maar daarbij gaat ook wel eens wat mis. Gelukkig kunnen de Bevers dan ook leren hoe ze een pleister plakken. Sterre Stroom vertelt de Bevers over haar reizen over de hele wereld en ze gaan samen op speurtocht. En als ze moe zijn van hun avontuur dan kunnen ze lekker met een bekertje drinken uitrusten op de wolk ssssst…

De Bevers, jongens en meisjes van 5-7 jaar, komen elke zaterdagochtend bij elkaar van 10.00-12.00. De nadruk bij de Bevers ligt op fantasie en spelen. Vaak ‘bezoeken’ de Bevers een inwoner van het dorp Hotsjietonia en doen activiteiten die te maken hebben met dat personage. De ene week gaan ze bolle buiken bakken met Rozemarijn, de andere week helpen ze de robot waar een schroefje los zit.

De volgende personages kunnen de Bevers bijvoorbeeld tegenkomen in Hotsjietonia:

Professor Plof, de verstrooide professor, die oplossingen biedt voor al je problemen. Maar soms gaan zijn experimenten een beetje fout..

Rozemarijn de vrouw van Professor Plof, is een leuke en gezellige vrouw. Ze is dol op bloemen, planten en koken en vindt het leuk als je op bezoek komt in haar boerderij. Zij kookt met de Bevers en leert ze samen met Professor Plof over veiligheid en gezondheid.

Stanley Stekker is een technische uitvinder. Hij  probeert overal constructies voor te maken en originele oplossingen te verzinnen. De activiteiten die bij hem horen zijn vooral de uitdagende scoutingtechnieken.

Fleur Kleur is een heel fantasievolle vrouw. Ze vertelt de Bevers verhalen, waarvan je niet altijd weet of ze echt gebeurd zijn of niet. Ze knutselt met de Bevers of voert toneelstukjes met ze op.

Sterre Stroom is een stoere meid die met haar boot de hele wereld heeft gezien. Ze is altijd in voor een speurtocht, maar leert de Bevers ook over andere landen.

We beginnen altijd de ochtend met het Bever opening Lied, en alle Bevers mogen meezingen;

Wij zijn de bevers
En zingen dit lied
Het liefst lekker hard
Anders hoor je het niet

We gaan samen spelen
Dat doen we zo graag
Want wat we gaan doen
Doen we samen vandaag

Ik dans en ik spring
Ik stuiter en ik zing

Wij zijn de bevers
En zingen dit lied
Het liefst lekker hard
Anders hoor je het niet

We gaan samen spelen
Dat vinden we fijn
Wat is het toch leuk
Om een bever te zijn!

Als de Bevers naar huis gaan, zingen we met z'n allen het                            Bever afsluiting Lied;

Wij zijn, wij zijn
Wij zijn met spelen klaar
Nu mogen wij, nu mogen wij
Naar huis toe gaan!

Dit geeft een korte indruk van onze speltak. Wil je meer weten, lees dan ons infoboekje.